08 maijs, 2013

Sicīlija - kopsavilkums!

Mēdz teikt, ka pasaules skaistums slēpjas tās dažādībā, un varbūt tieši tāpēc Itālija vienmēr ir šķitusi tik skaista, aizraujoša un mazliet nezināma... Kontrastu, krāsainības un dažādību pārpilna zeme, par kuru var runāt stundām, pat dienām ilgi un tāpat viss netiks izrunāts! Tieši šīs dažādības dēļ par Itāliju nemaz nevar runāt vispārinoši, ir vērts Itāliju apgūt lēnām, ik pa laikam atklājot kādu mazu daļiņu saules zemes.
Aprīlī L’ITALII pievērsās Dienviditālijai, lai kaut mazliet pilnīgāk un labāk iepazītu slaveno un tūristu iemīļoto Sicīlijas reģionu, tā tradīcijas un kultūru. Mums ir izdevies uzzināt, ko ir vērts redzēt un izbaudīt Sicīlijā, esam atraduši Sicīlijas “milža” saistību ar Rīgas ielām, atklājām arī sicīliešu aristokrātu vēsturisko saistību ar Latviju un Stāmerienas muižu. Protams, neizpaliek arī sicīliešu virtuve - tepat tuvumā ir sicīliešu arancini, cannoli un cassata!
Un visbeidzot mēģinājām noskaidrot, kādus iespaidus un iedvesmas ir guvis latviešu mākslinieks Rūdolfs Matīss Trops, Erasmus programmas ietvaros atrodoties Sicīlijā, un ko gan paši sicīlieši dara Latvijā!?

Sekojiet jaunumiem, lai iepazītu Il Bel Paese!