24 septembris, 2018

Itāļu tirgus Kalnciema kvartālā

29. septembrī plkst. 10.00-16.00 aicinām uz ikgadējo Itāļu tirgu Kalnciema kvartālā, kas priecēs ar itāļu kultūru, šarmantām dziesmām, izsmacinātām delikatesēm un vīniem. Latvijas “itāļi” un Itālijas itāļi iepazīstinās tirgus apmeklētājus ar nacionālajiem ēdieniem – cietie un mīkstie sieri, granita, cannoli, focaccia, gelato, pica, prošuto, pesto, gardi deserti, vīni un īsta itāļu kafija. Itālijas kultūras vēstneši Latvijā litalii.lv darbnīcās iepazīstinās ar tradīcijām un noslēpumiem.

Tirgū autentiskas itāļu picas pagatavos Žentiņu ģimene no Beverīnas novada ar savu ceļojošo Vīnkalni picēriju. Ar kārdinošiem gelato cienās Bliss Gelato, savukārt granitu ar dzērveņu un cidoniju garšu uz vietas taisīs ogu audzētāji Nature Gift. SIA „Stella un K” piedāvās dažādus dabīgos itāļu minerālūdeņus, sulas, limonādes un, protams, olīveļļu. Piedāvājumā būs arī kafijkannas! Par vīnu izlasi no Itālijas Markes reģiona mazajām vīna darītavām būs parūpējies Kalnciema kvartāla “Vīnu veikals”, un par itāļu delikatesēm gādās Luigi Delikateses Baznīcas iela un Gusto Italiano. Vīnus un citus gardumus nepiespiestā atmosfērā varēs baudīt uz Kalnciema kvartāla brīvdabas skatuves un ābeļdārzā.

Programma:

11.00.-15.00 galerijā Itālijas kultūras vēstneši Latvijā „L’ITALII” piedāvās sajust itāļu valodas burvību un bērni aicināti iepazīties ar itāļu mākslinieku Arčimboldo.

12.00-14.00 uz skatuves DJ Giulio, itāļu valodas pasniedzējs un mūzikas mīļotājs, iepazīstinās ar slavenām itāļu dziesmām un parūpēsies par īpaši itālisku atmosfēru.

14.00-15.00 Brūnās mājas zālē itāļu valodas nodarbība pieaugušajiem un pusaudžiem ar Madaru Komarovsku, Latvijas Itāļu valodas pasniedzēju asociācijas biedri. Mācīsimies itāļu frāzes, dzersim vīnu un iepazīsim citus itāļu kultūras entuziastus. Vi aspetto numerosi!

Dalība visos pasākumos ir bez maksas.