10 decembris, 2015

ES mājā stāstu vakars par Ziemassvētku tradīcijām Eiropas valstīm

Eiropas Savienības māja aicina ikvienu interesentu 17.decembrī no plkst. 16 līdz 18  apmeklēt pasākumu „Eiropa gatavojas Ziemassvētkiem” un iepazīt svētku svinēšanas tradīcijas un kultūru Zviedrijā, Polijā, Itālijā un Francijā. Stāstu vakars notiks ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, 1.stāvā.

Eiropas Savienības dalībvalstis ir vienotas bagātīgo kultūru un valodu daudzveidībā, katrai no  tām ir arī savas Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas, kas saglabātas kā vērtīgas. Pasākumā „Eiropa gatavojas Ziemassvētkiem” ikviens aicināts klausīties stāstus par Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām četrās Eiropas valstīs – Zviedrijā, Polijā, Itālijā un Francijā, kā arī sajust svētku gaidīšanas burvību, iedvesmoties un nobaudīt Ziemassvētku gardumus.

Pasākumu atbalsta Zviedrijas vēstniecība, Polijas vēstniecība, L'ITALII – itāļu valodas interesentu kopiena un Latvijas Universitātes Franču valodas un kultūras katedra.

Aicinām pasākumam pieteikties tiešsaistē http://goo.gl/forms/VkLRuYmzwv vai zvanot pa tālruni 67085445.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

Pasākums tiek organizēts tematiskā mēneša ietvaros – decembrī ES mājā īpaša uzmanība tiek pievērsta Eiropas Savienības valstu vērtībām un kultūru dažādībai.

Papildu informācija: Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: anita.jansone@esmaja.lv.

PROGRAMMA


16.00-16.05 Pasākuma atklāšana 
Anita Jansone – ES mājas zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja

16.05-16.30 Ziemassvētku tradīcijas Zviedrijā 
TBC – Zviedrijas vēstniecība

16.30-16.50 Ziemassvētku tradīcijas Polijā
TBC – Polijas vēstniecība

16.50-17.10 Ziemassvētku tradīcijas Itālijā 
Maria Chiara Barsanti, Ilze Mežniece – L'ITALII – itāļu valodas interesentu

17.10-17.30 Ziemassvētku tradīcijas Francijā 
Irina Kalinina – Latvijas Universitātes Franču valodas un kultūras katedra

17.30-18.00 Ziemassvētku gardumu baudīšana