09 decembris, 2014

ES mājā notiks Itālijas Ziemassvētku radošā darbnīca

Eiropas Savienības mājā pirmdien, 15.decembrī no plkst.17:30 līdz 19:30 notiks radošā darbnīca, kurā ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām Itālijā. Pasākums notiks ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, 1.stāvā.

Darbnīcā itālis Marco Colombo, kurš jau kādu laiku dzīvo Latvijā un vada itāļu valodas un kultūras kursus, stāstīs, kādas ir Ziemassvētku gaidīšanas un svinēšanas tradīcijas saulainajos Eiropas dienvidos – Itālijā. Uzburot svētku sajūtu, Marco spēlēs ģitāru un dziedās.
Turpinājumā darbnīcas dalībniekiem būs iespēja no pastas veidot eglīšu rotājumus, kā arī spēlēt tradicionālās itāļu Ziemassvētku spēles.
Pasākumā gaidīti gan pieaugušie, gan bērni.

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.
Radošā darbnīca tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Itāļu valodas pasniedzēju asociāciju, kas apvieno Latvijā strādājošus itāļu valodas pasniedzējus. Pasākums tapis, atzīmējot Itālijas prezidentūras noslēgumu Eiropas Savienības Padomē. Latvijas prezidentūra ES Padomē tiks uzsākta 2015.gada janvārī. Katra Eiropas Savienības dalībvalsts rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem kļūst par prezidējošo valsti un vada ES Padomes darba norisi. Prezidentūra ir iespēja katrai ES dalībvalstij neatkarīgi no tās lieluma vai iestāšanās laika ES veidot ES dienaskārtību un vadīt ES Padomes darbu.
ES Padome ir ES likumdevējs, kas šīs pilnvaras realizē sadarbībā ar Eiropas Parlamentu.
Papildu informācija: Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: anita.jansone@esmaja.lv.