27 oktobris, 2019

Ridi, ridi che la mamma ha fatto i gnocchi!*


Reiz sensenos laikos, pirms uz itāļu galdiem bija nokļuvusi pasta, bija tāds ēdiens kā ņoki. Laika gaitā ir mainījušās tā sastāvdaļas un forma, bet šis ēdiens nav zaudējis savu vienkāršo un ģimenisko garšu, kas Tev, lai kur Tu atrastos, liks justies kā mājās. Nāciet un atklājiet šo īpašo itāļu ēdienu, kam ir maz sastāvdaļu, bet daudz stāstu! Protams, netrūks arī saldumu – nogaršosim tradicionālus rudens cepumus, fave dei morti, un uzzināsim, kāpēc tiem ir tieši šāds nosaukums!

C’era una volta tanto tempo fa, prima che sulle tavole italiane arrivasse la pasta, un piatto che si chiamava gnocchi. Nel tempo ha cambiato ingredienti e forma, ma non ha perso quel sapore semplice e familiare capace di farti sentire a casa ovunque tu sia. Venite a scoprire questa specialita’ italiana che ha pochi ingredienti, ma tante storie da raccontare.  Ovviamente non mancherà il dolce. Assaggeremo un biscotto tipico autunnale, le fave dei morti, e capiremo perché si chiamano così.
Mēs Tevi gaidīsim piektdien, 1.novembrī pulksten 17:30, lai kopā ar Adelaidi gatavotu garšīgus ņokus un fave dei morti, tradicionālus mirušo piemiņas dienas cepumus.

Lai pieteiktos, rakstiet uz: info@litalii.lv
Dalības maksa: 15 EUR
Kulinārijas nodarbība notiks L’ITALII virtuvē.

P.S. Vai ievērojāt gramatikas kļūdu virsrakstā? S+līdzskanis, z, ps, pn, gn, x, y.... vai tas Jums kaut atgādina? Vai zināt, ko šis izteiciens itāļu valodā nozīmē? Kopā baudot ņokus un cepumus, parunāsim arī par to!  Mēs Tevi gaidām!

*”Smejies, smejies, mamma uztaisīja ņokus!” (itāļu izteiciens)