10 novembris, 2015

L'ITALII sadarbībā ar apgaismojuma salonu Treluce izsludina fotokonkursu "Luce"






Vai Tev patīk fotografēt? Tad spodrini savu zibSPULDZI!

L'ITALII sadarbībā ar apgaismojuma salonu Treluce izsludina fotokonkursu "Luce" ("gaisma" tulkojumā no itāļu valodas).

Nepadodies novembra pelēcībai! Liec lietā savu fotoaparātu, pievieno tam radošumu un šķipsniņu atjautības, lai šajā tumšajā mēnesi ienestu gaismu!

Kas jādara?
Konkursā var piedalīties ikviens interesents, sūtot vienu fotogrāfiju uz e-pastu: inga.kalnina@alii.lv līdz 2015. gada 22. novembrim (ieskaitot). Iesniegtajam darbam obligāti jāpievieno autora vārds, uzvārds, telefona numurs, e-pasts, kā arī nosaukums un neliels apraksts (līdz 5 teikumiem), kas autoram šķiet nepieciešams fotogrāfijas vēstījuma uztveršanai.

L'ITALII izvēlētā žūrija izvērtēs darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai. Konkursa rezultāti tiks paziņoti novembra beigās interneta vietnē: www.litalii.lv

Viens labākais darba autors iegūs balvu - slaveno itāļu zīmola Artemide galda lampu Dalu no apgaismojuma salona Treluce.

Citi noteikumi:

Fotogrāfijā jābūt iemūžinātām ainavām, uzstādījumiem vai situācijām, kur attēlota gaisma visās tās izpausmēs. 
Fotogrāfijas iesniedzamas digitālā veidā.
Fotogrāfijas var tikt iesniegtas gan krāsainajā, gan melnbaltajā tehnikā.
Ja autors vēlas iesniegt fotodarbus kādā no nedigitālajām tehnikām (filmiņa, alternatīvas fotogrāfijas iegūšanas tehnikas, autortehnika), to var darīt, iepriekš rakstot uz inga.kalnina@alii.lv un par to vienojoties.
Konkursam nedrīkst iesniegt pornogrāfiska rakstura fotogrāfijas, fotogrāfijas, kas satur nepārprotamu vardarbību, rasistiski vai etniski aizskarošus fotoattēlus, attēlus, kas pārkāpj autortiesības, aizstāv nelegālas darbības vai jebkādā veidā rada apdraudējumu personas drošībai.
Iesniegtajiem fotodarbiem jābūt autora oriģināldarbiem. Plaģiātisma gadījumā dalībnieks tiek izslēgts no konkursa.
Fotogrāfija autoram jānodrošina fotogrāfijā redzamo cilvēku informēšanu par fotografēšanu un jāsaņem šo cilvēku (vai viņu likumisko pārstāvju, ja fotogrāfijā redzami bērni) piekrišana par fotogrāfiju publiskošanu publiskā, mediju vidē, kā arī interneta vietnēs. Foto konkursa organizētāji neuzņemas atbildību par fotogrāfijās redzamo cilvēku publicitāti.
Fotogrāfijas, kas neatbildīs nolikumā norādītajām prasībām, netiks izskatītas.
Konkursa organizētājs patur tiesības iesniegtos fotoattēlus izmantot drukātajos materiālos, publiskot interneta vidē (ievērojot visas autortiesības) izņemot gadījumu, kad fotogrāfijas autors ir iesniedzis rakstisku lūgumu savus autordarbus nepublicēt.