07 jūlijs, 2021

Vasarīga itāļu recepte - Melanzane alla parmigiana



Itāļu pavārs Francesco Gelo no restorāna "Toit" piedāvā visiem L'ITALII sekotājiem gardu sicīliešu virtuves recepti, kuru variet pašu spēkiem pagatavot un nobaudīt laiskajās vasaras dienās. MELANZANE ALLA PARMIGIANA ir ārkārtīgi iecienīts sicīliešu ēdiens, kas dažādās variācijas tiek gatavots un baudīts visā Itālijas teritorijā. To var ēst gan karstu, gan aukstu, tāpēc tas ir īpaši piemērots vasaras izbraucieniem un piknikiem - Frančesko dzimtajā Sicīlijā starp divām maizes šķēlēm ielikts šī sacepuma gabaliņš ir iecienītākais ēdiens, ko vasaras sezonā ērti ņemt līdzi, pavadot svelmainu svētdienu pie jūras!


Interesanti, ka, par spīti pirmajām asociācijām, ēdiena nosaukumam nav saistības ar parmezāna sieru (parmigiano), bet gan ar senu sicīliešu dialekta vārdu parmiciana, kas apzīmēja logu slēģu koka līstes, kas bija izkārotas līdzīgi kā baklažāna šķēles uz pannas!

Ienes mazu daļu Itālijas arī savā virtuvē - noskaties receptes video ŠEIT un mēģini to pagatavot mājās!