11 aprīlis, 2021

Paldies par izteikto atzinību!

Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas rīkotā grāmatu mākslas konkursa "Zelta Ābele" kategorijā “Uzziņu literatūra” uzvarējusi Ievas Smiļģes grāmata “Itālija ar mani”, kuras māksliniece ir Baiba Linga-Bērziņa.

Izdevējs: L'ITALII, grāmata tapusi Jelgavas tipogrāfijā.

“Man patika ar šo materiālu izklaidēties. Ar dažādiem burtveidoliem, ar itāļu ekspresiju, nebaidījos savienot daudz nesavienojumu lietu. Mēģināju iejusties tādā itāļu noskaņā,” teic māksliniece Baiba Linga-Bērziņa.


"Paldies par izteikto atzinību, piešķirot mums šo vērtīgo balvu! Šīs grāmatas tapšanā vieslielāko lomu nospēlēja tieši ideja, kas radās īstajā laikā saslēdzoties īstajiem cilvēkiem, kopā eksperimentējot, būvējot saturu un spēlējoties ar formu. Grāmata, mūsuprāt, tiešām galarezultātā izrādījās pievilcīga -  tas neapšaubāmi ir mākslinieces Baibas Linga-Bērziņas un ilustrāciju autores Zanes Homkas nopelns. Grāmata ir ļoti personīga, tāpēc vienīgā un pirmā! Autore Ieva Smiļģe veiksmīgi salikusi kopā itāļu kultūras un dzīvesstila faktus ar personisko pieredzi un notikumiem. Paldies Jelgavas tipogrāfijai, kas to visu skaisti materializēja! Paldies arī Itālijas vēstniecībai un ar Itāliju saistītiem uzņēmējiem par atbalstu grāmatas izdošanā. Paldies kolēģiem un  ģimenei par  atbalstu šīs idejas īstenošanā!" (Inga Kalniņa)

Video no balvas pasniegšanas ceremonijas.