08 aprīlis, 2016

Ielu māksla Florencē - 15. aprīlī

Clet

Itālijas kultūras neatņemama sastāvdaļa ir tās māksla. Un nav jau arī brīnums, tik daudz dažādu ainavu - kalni, pakalni, jūras, gleznainas pilsētas un arhitektūra - tas noteikti iedvesmo radīt.  Skaidrs ir arī tas, ka Latviešus interesē ne tikai siltais klimats un pica, bet arī māksla un kultūra. Šoreiz Anna un Egita (LKA Starpkultūru sakari Latvija – Itālija programmas studentes), kuras interesējas gan par Itāliju, gan tās skaistumu un mākslu jums dos ieskatu Florences – izslavētās kultūras mekas – ielu mākslā un nelielā pārskatā par latviešu māksliniekiem, kas ceļojuši un iedvesmojušies Itālijā un tās ainavās. Tiekamies 15. aprīļa pēcpusdienā plkst 17.30  L’ITALII.

Lekcija paredzēta arī tiem, kuriem ir minimālas itāļu valodas priekšzināšanas.
Cena: 10 EUR
Pavasara semestra studentiem dalība bezmaksas!
Ar L'ITALII karti - 1/2 no cenas.

Pieteikšanās pa e-pastu: inga.kalnina@alii.lv

Una grande e imprescindibile essenza dell'Italia è l'arte. Ciò è comprensibile perché si può trarre ispirazione dalla grande varietà di paesaggi: le montagne,le colline, il mare e anche dalle città pittoresche e dall’architettura.

È quindi anche comprensibile perché ai lettoni piacciano non solo il clima caldo e la pizza, ma anche l’arte e la cultura italiana. Questa volta Anna e Egita, che si interessano sia all’Italia sia alla sua bellezza e alla sua arte, vi presenteranno due temi legati all'arte: il primo tema è “La Street art di Firenze” e il secondo “Gli artisti lettoni che hanno visitato l’Italia e l’hanno rappresentata”.

Ci vediamo presso L’ITALII il 15 aprile alle ore 17.30.

Per questioni organizzative, vi preghiamo gentilmente di farci sapere se parteciperete alla serata scrivendo una e-mail a : inga.kalnina@alii.lv