26 aprīlis, 2016

Izstāde - Anna ceļo uz Itāliju - no 12. maija

Tehniskā jaunrades nama Annas 2 pulciņi, darbnīcas vairāku gadu garumā organizē radošo darbu tematiskās izstādes. Piemēram - 'SAV-ANNA", ''AZI-ANNA'', 'ANNA tējo un kafijo", ''Anna zied".

Bieži izstādes tiek savienotas ar papildus aktivitātēm - itāļu valodas vārdiņu mācīšanu atraktīvā veidā, smilšu mandalas veidošanu, mozaīkas izgatavošanas darbnīcu..utt. Pēdējos gados izveidojusies radoša sadarbība ar L'ITALII (www.litalii.lv), kas nodrošinājusi lekciju par mozaīkas vēsturi un aktualitātēm praktiskās darbnīcas papildināšanai.

Šogad tiek plānota izstāde ''Anna ceļo uz Itāliju". Tā notiks Tehniskās jaunrades nama kamīnzālē laikā no 12.-18. maijam.

Izstādē ar radošajiem darbiem plāno piedalīties Zīmēšanas pulciņš, Gleznošanas studija, Keramikas pulciņš, Sveču mākslinieciskās liešanas darbnīca, Papīra un tekstildizaina pulciņš, Medicīnas pulciņš. Izstādes laikā tiks rādīti zīmējumi un gleznojumi ar konkrētu vai Itālijas noskaņās veidotu
ainavu un objektu (Kolizejs, Burāno, Venēcija, Piza, olīvkoku u.c.) attēlojumu, Itālijai raksturīgos motociklus un Vēnēcijas gondolas dažādās tehnikās, dzīvnieku un augu pasauli. Vēl, izstādes atklāšanas pasākumā tiek plānots arī ar zinātni saistīts demonstrējums - kā darbojas vulkānu izvirdums.