17 septembris, 2014

Sestdien, 27. septembrī, Kalnciema kvartālā – ikgadējais “Itāļu tirgus”

Sestdien, 27. septembrī no plkst. 10:00 līdz 16:00 Kalnciema kvartālā jau ceturto gadu norisināsies “Itāļu tirgus”.  Itāļu tirgus ir kļuvis par Kalnciema kvartāla tradīciju, kas ik gadus apvieno un piesaista arvien vairāk Itālijas kultūras baudītājus.

Kā ierasts šajā dienā iespējams iegādāties plašu oriģinālo itāļu ēdienu un pārtikas produktu klāstu gan pašu itāļu, gan vietējo ražotāju izpildījumā. Restorānu pavāri un kafejnīcas lutinās ar plašu itāļu virtuves ēdienkarti, varēs baudīt fokačas, prošuto, oriģinālo espresso, iegādāt olīvas, sierus, u.c. Itālijas veltes. Paralēli tirdziņam būs iespējams baudīt Itālijas kultūras pēcpusdienu, kurā padomāts gan par izklaidi pieaugušajiem, gan nodarbi bērniem.

Jau tagad Kalnciema kvartālā iespējams “iesildīt” Itāļu tirdziņa noskaņas, apskatot nule tapušo FIAT mākslas ekspozīciju. Kas vieno piparmētru krāsas putnus ar mazo itāļu “fiatiņu” – to novērtēt aicina itāļu mākslinieku grupa “Cracking Art Group”, kas radījuši neparastu lielformāta instalāciju, kas būs apskatāma Kalnciema kvartāla teritorijā līdz 23. septembrim.

Savukārt paša Itāļu tirdziņa kultūras programma 27. septembrī šoreiz būs veltīta Markes reģionam (oriģ. Le Marche) Itālijā. Tas ir reģions, no kura mazajām vīnu darītavām Kalnciema kvartāla Vīnu veikals iegūst savus vīnus.

No plkst. 12:00 Kalnciema kvartāla Vīnu veikala zālē norisināsies “Virtuves sarunas itāļu gaumē” sadarbībā ar itāļu klubu Latvijā L'ITALII. Pasniedzēja Valentina Coppola no Markes reģiona demonstrēs, kā pagatavot tradicionālo Pizza di formaggio, ko Itālijā cep svētku reizēs, bet latviešiem būs iespēja iegūt recepti Miķeļdienas svinību galdam. Vienlaikus ēdiena gatavošanai apmeklētāji iepazīsies ar Itālijas un Markes reģiona unikalitāti – aģentūra “RA travel” dalīsies ar ceļojumu foto un mini-stāstiņiem par šo valdzinošo zemi.

Tā kā šo reģionu raksturo saulespuķu pilnas ainavas, no plkst. 11:00 līdz 14:00 sadarbībā ar salonu “Simode” bērniem būs iespēja darināt saulespuķes, izmantojot audumu gabaliņus, kas atceļojuši no Itālijas ražotnēm. Tāpat varēs piedalīties itāļu pedagoģes M. Montessori attīstības centra darbnīcā.

Visas dienas garumā DJ Nikita Mylukin spēlēs itāļu mūzikas ierakstus.